BBQ Tips & Trucs

Wij willen u graag het beste advies geven en informeren over diverse methodes en bereidingswijze.
Op deze pagina´s helpen wij u dan ook graag op weg en geven we u een aantal praktische tips en trucs voor een geslaagde bbq.

Succes en smakelijk eten!

        

Tips voor een geslaagde BBQ

  1. Draai het vlees niet te vaak om.
  2. Dep gemarineerd vlees eerst droog.
  3. Strooi nooit van tevoren zout op het vlees.
  4. Creëer verschillende warmtezones om aanbranden te voorkomen en om het vlees te laten rusten.
  5. Bestrijk het rooster regelmatig met olie of marinade.
  6. Gebruik een tang i.p.v. een vork om vleessappen te behouden.
  7. Houd rauw vlees zo lang mogelijk uit de zon.
  8. Maak het barbecue-rooster schoon als het nog heet is.
  9. Het vlees mag niet meer bevroren zijn als het op de bbq gaat.
  10. Maak de barbecue aan met natuurlijke aanmaakblokjes ipv van die witte blokjes
  11. Zorg ervoor dat het vlees op kamertemperatuur is voordat je het grilt.
  12. Een deksel over de barbecue beschermt tegen oplaaiende vlammen.
  13. Asperges zijn zo al lekker, maar op de barbecue nóg lekkerder.
  14. Zorg ervoor dat het vlees overal even dik is zo krijg je een gelijkmatige garing
  15. Rundvlees mag rood gegeten worden het heeft dan een kerntemperatuur van 45-50°C
  16. Serveer onze overheerlijke koude schotel excellent of onze overheerlijke pastasalades als bijgerecht voor een geslaagde BBQ.
  17. Verplaats nooit een brandende, of nog hete, barbecue.
  18. Ontdooi diepvriesproducten in de koelkast.
  19. Varkensvlees mag lichtroze gegeten worden.
  20. Plaats de barbecue op een stevige en vlakke ondergrond.
  21. Groente op de grill is net zo lekker als vlees.
  22. Gebruik een barbecue met deksel om de temperatuur constant te houden.
  23. Zorg altijd dat er een emmer water binnen het handbereik staat.
  24. Laat de barbecue nooit onbeheerd achter.
  25. Goed barbequevlees moet een laagje vet hebben. Veel marmer helpt het vlees mals te houden omdat dit de sappen vasthoud. Als je vet wilt verminderen, trim het vlees dan nadat het bereid is in plaats van ervoor.
  26. Het vlees moet overal even dik zijn. Vlees dat dikker is op een bepaald gedeelte dan ergens anders zal niet gelijkmatig gaar worden. Je eindigt met een gedeelte dat aan de ene kant te gaar is en aan de andere kant nog rauw kan zijn.
  27. Haal bevroren vlees de avond ervoor uit de vriezer en laat het in de koelkast ontdooien.
  28. Kip en varkensvlees moeten altijd helemaal gaar gegeten worden.
Cookiemelding: Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina's van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze webwinkel te faciliteren. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief aantasten. U heeft het recht om te vragen om inzage in en correctie of verwijdering van uw gegevens. Cookies kunt u alleen zelf verwijderen, aangezien deze op uw computer opgeslagen zijn. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw browser. Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de "Analytics"-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten.