BBQ RECEPTEN

Entrecôte met quatro formaggio topping

Bereidtijd: 20 minuten

Rasp de Pecorino, snijd de korst van de Taleggio en snijd samen met de gorgonzola en mozzarella in kleine stukken.
Snijd de peterselie fijn. Meng de 4 kazen met de peterselie en peper. Bestrijk de entrecotes met olie en bestrooi met peper en zout. Gril het vlees op de barbecue in 5 min. rosé. Keer halverwege. Haal ze van de barbecue, leg op een bord en verdeel de kaas erover. Laat het vlees 5 min. rusten onder aluminiumfolie.

Ingrediënten:
-50 g Pecorino Romano
-50 g Taleggio kazen
-50 g gorgonzola kaas
-1 bol buffelmozzarella
-5 g verse peterselie
-4 entrecotes
-1 el olijfolie


 

Zoetzure BBQ-kip

4 personen
Bereidtijd: 25 minuten

Doe de azijn, tabasco, mosterd, basterdsuiker en ketchup in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken en zet het vuur uit. Wrijf ondertussen de kipdijfilets in met de kruidenmix. Gril de kip op medium hitte op de barbecue. Bestrijk elke 3 min. met de zoetzure saus en keer vervolgens. Rooster de kip op deze manier in ca. 20 min. gaar. Neem de kip van de barbecue en schep er 1 el van de overgebleven saus per persoon over. Serveer de rest er apart bij.

Ingrediënten:

-250 ml appelciderazijn
-1 el tabasco
-2 el milde mosterd
-3 el lichte basterdsuiker
-2 el ketchup
-8 kipdijfilet
-20 g kruidenmix voor kip



Biefstuk-auberginespies

4 personen
Bereidtijd: 15 minuten

Snijd de biefstuk en de aubergine in gelijke stukken van 2-3 cm. Meng in een schaal de olijfolie met de knoflook, de uitgeperste citroen en de oregano. Voeg zout en peper naar smaak toe en schep de biefstuk en aubergine erdoor. Marineer 30 min. Rijg daarna de biefstuk met de aubergine aan de spiesen. Gril de spiesen op de barbecue in 5 min. rondom bruin en de biefstuk rosé of naar wens gaar. Leg de spiesen in een schaal en bestrooi met de peterselie en (zee)zout naar smaak.

Ingrediënten:
-300 g biefstuk
-1 aubergine
-4 el olijfolie
-1 teen knoflook
-0,5 citroen
-1 tl gedroogde oregano
-10 g bladpeterselie
-1 snufje zout
-1 snufje peper



Sticky spareribs

4 personen
Bereidtijd: 100 minuten

Breng in een ruime pan de bouillon met de ui, de suiker, de ketjap, de knoflook en de sambal aan de kook. Voeg de spareribs toe en breng weer aan de kook. Draai het vuur laag. Gaar de spareribs 75 min. op zacht vuur. De bouillon mag niet meer koken. Neem de pan van het vuur en laat de spareribs in de bouillon afkoelen. Meng voor de marinade de whisky met de basterdsuiker, de kruidnagel en de mosterdpoeder. Steek de barbecue aan. Bestrijk de spareribs met de marinade. Rooster de spareribs, terwijl ze voortdurend met de marinade worden ingesmeerd, aan beide kanten goudbruin.

Ingrediënten:
-2 l kippenbouillon
-300 g ui
-50 g suiker
-200 g ketjap manis
-2 tenen knoflook
-15 g sambal badjak
-2 kg spareribs
-100 ml whisky
-250 g bruine basterdsuiker
-1 g gemalen kruidnagel
-10 g mosterdpoeder



Lamskoteletjes met knoflook en tijm

4 personen
Bereidtijd: 70 minuten

Schil de knoflook en pers deze boven de olie uit. Voeg de tijm toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Doe de marinade samen met de lamskoteletjes in een plastic zak. Laat de marinade 60 min. intrekken in de koelkast. Haal de koteletjes uit de koelkast, verwijderd de marinade en dep de koteletjes droog. Gril de koteletjes in 2 a 3 min. op de barbecue totdat ze rosé zijn vanbinnen.

Ingrediënten:
-4 lamskoteletjes
-1 teen knoflook
-2 el olijfolie
-30 g verse tijm
-Zout
-Peper



BBQ-tortilla’s

4 personen
Bereidtijd: 20 minuten

Doe de chips in een vuurvaste schaal. Schep de salsa, kipreepjes en pastrami eroverheen. Voeg tot slot de olijven, bosui en pepertjes toe. Bestrooi tot slot rijkelijk met cheddarkaas. Zet de schaal om de barbecue en bak de tortilla’s 15 min. Haal de schaal van het vuur. Voeg tot slot zure room, avocadoroom en koriander toe.

Ingrediënten:
-1 zak tortilla chips
-1 potje salsasaus
-100 g pastrami
-100 g reepjes kipfilet
-Bosje bosui
-3 el olijven
-250 g cheddarkaas
-2 dl zure room
-1 avocado
-Bosje koriander
-2 el jalapeño pepers




BBQ Rollade met aardappelsalade

4 personen
Bereidtijd: 40 minuten

Pers de knoflook en snijd de munt fijn. Meng dit met het paprikapoeder, een flinke snuf zout en een scheut olie. Wrijf de filetrollade in met het kruidenmengsel en leg op de bbq. Keer de filetrollade om de 5 min. Was ondertussen de aardappels, snijd in gelijke parten en kook in ongeveer 15 minuten gaar. Kook de haricots verts in ongeveer 7 min. gaar. Snijd de courgette in dunne linten en de rode ui in halve ringen. Hak de kruiden fijn en rasp en pers de citroen. Meng de aardappelen, haricots verts, courgette linten en rode ui met de kruiden, de mayonaise, de yoghurt, de kappertjes en de citroenrasp. Breng op smaak met peper en het citroensap. Snijd de filetrollade in plakken en serveer met de aardappelsalade.

Ingrediënten:
-750 g filetrollade naturel
-300 g vastkokende aardappelen
-200 g haricots verts
-0,5 courgette
-1 rode ui
-2 el mayonaise
-2 el magere yoghurt
-1 citroen
-Klein bosje bieslook
-Klein bosje dille
-50 g kappertjes
-2 tenen knoflook
-Klein bosje munt
-2 el paprikapoeder



Geroosterde spitskool

4 personen
Bereidtijd: 20 minuten

Snijd de spitskool in 4 kwarten en bestrijk de kwarten met olijfolie. Bestrooi de stukken met kerriepoeder en zout. Verwarm de olijfolie en boter in een ovenschaal. Voeg de laurier toe. Gril de stukken spitskool 3 min. op de barbecue. Leg ze vervolgens in de ovenschaal. Zet de ovenschaal op de barbecue en gaar alles in 30 min. Serveer met stukjes boter bovenop de kool.


Ingrediënten:
-1 spitskool
-4 el kerriepoeder
-3 laurierbladeren
-100 g boter
-Olijfolie
-Zout



Satésaus

1 flinke portie
Bereidtijd:10 min.
Doe de pindakaas, kokosmelk, olijfolie en ketjap in een steelpan en zet op laag vuur. Schenk het water bij de saus. Roer door elkaar en laat rustig warm worden tot de saus egaal wordt. Pers de knoflook uit. Voeg de sambal en komijn toe en roer alles goed door. Wanneer de satésaus nog te dik is, voeg extra water toe. Serveer met zelfgemaakte saté van varkenshaas.

Ingrediënten:
-4 el pindakaas
-3 el kokosmelk
-75 ml water
-1 el olijfolie
-3 el ketjap manis
-1 teen knoflook
-4 tl sambal
-1/2 tl komijn



Gepofte Parmezaan aardappels

2 personen
Bereidtijd: 60 minuten

Verwarm de oven voor op 175 graden. Verpak de aardappelen in aluminiumfolie en prik er gaatjes in. Grill de aardappelen 60 min. op de barbecue. Haal de aardappelen eraf, snijd ze in, bestrooi met peper en zout en vul ze vervolgens met Parmezaanse kaas. Leg de aardappelen opnieuw op de barbecue tot de kaas goudbruin wordt. Serveer de gepofte aardappelen met de overgebleven Parmezaanse kaas.

Ingrediënten:
-4 aardappelen
-1 zakje geraspte Parmezaanse kaas



Pulled pork jalapeño poppers

6 personen
Bereidtijd: 45 minuten

Snijd de jalapeño pepers doormidden. Verwijder de zaadlijsten. Hak de verse ananas in stukjes en meng met de pulled pork. Vul alle helften van de jalapeño pepers met het mengsel van pulled pork en ananas. Hak de feta in kleine blokjes en strooit dit over de pepers. Laat de pepers op de barbecue liggen totdat de feta goudbruin is en de pepers lekker zacht zijn. Serveer met een salsasaus.

Ingrediënten:
-6 jalapeño pepers
-100 g pulled pork
-100 g verse ananas
-50 g feta



Gevulde dadels met geitenkaas

4 personen
Bereidtijd: 45 minuten

Snijd de dadels doormidden en verwijder de pit Vul de dadel met geitenkaas. Omwikkel e gevulde dadel met een plakje ontbijtspek. Steek een tandenstoker door het spek en de dadel. Leg de dadels op de barbecue. Wacht tot het spek rondom goudbruin is. Meng ondertussen de honing met een gelijke hoeveelheid warm water. Strijk de honing mix over het spek en wacht tot de honing gekarameliseerd is.

Ingrediënten:
-10 dadels
-5 tl geitenkaas
-10 plakken ontbijtspek
-3 el honing
-3 el warm water



Pittige perzik kippenvleugels

4 personen
Bereidtijd: 30-60 minuten

Giet olie over de kippenvleugels en bestrooi ze met zout en witte peper. Leg ze op de barbecue. Laat de vleugels 45 min. liggen. Doe ondertussen pittige perzik barbecuesaus in een aluminiumbakje en zet deze naast de kippenvleugels op de barbecue. Als de saus warm is en de kippenvleugels goudbruin zijn, haal je de vleugels door de saus. Leg ze vervolgens nog heel even op de barbecue om ze af te grillen.

Ingrediënten:
-1 kg kippenvleugels
-Olijfolie
-Zout
-Witte peper
-Pittige perzik barbecuesaus



Rauwkostsalade

4 personen
Bereidtijd: 20 minuten

Meng de azijn met mosterd, olijfolie, tijm tot een dressing en pers de knoflook erboven uit. Verwijder de zaadjes van de paprika's en snijd ze in stukjes. Halveer de peultjes. Snijd de radijsjes in plakjes. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Schil de avocado en snijd hem in plakjes. Leg de groenten in een schaal en schep de dressing erdoor. Garneer het gerecht met basilicum.

Ingrediënten:
-3 tenen knoflook
-1 gele paprika
-1 rode paprika
-250 g peultjes
-6 radijsjes
-4 trostomaten
-1 avocado
-Zout
-2 el dragonazijn
-6 el olijfolie
-1 tl tijm
-1 tl mosterd
-2 el basilicum

Gegrilde groentesalade

4 personen
Bereidtijd: 45 minuten

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper in stukken. Doe de peper, knoflook, kruiden, ansjovis, azijn en olie in een hoge beker. Maak de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en het sap toe. Pureer met de staafmixer. Snijd de aubergines, paprika’s en venkelknol in plakken. Bestrijk de groenten met het kruidenmengsel. Gril de groenten in 5 min. gaar op de barbecue. Keer halverwege. Verdeel de groenten over een grote schaal, besprenkel met de rest van het kruidenmengsel en bestrooi met peper.

Ingrediënten:
-1 rode peper
-2 tenen knoflook
-20 g barbecuekruidenmix
-40 g ansjovis in olie in blik
-3 el balsamicoazijn
-25 ml traditionele olijfolie
-1 citroen
-2 aubergines
-2 rode paprika’s
-1 venkelknol

Cookiemelding: Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina's van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze webwinkel te faciliteren. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief aantasten. U heeft het recht om te vragen om inzage in en correctie of verwijdering van uw gegevens. Cookies kunt u alleen zelf verwijderen, aangezien deze op uw computer opgeslagen zijn. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw browser. Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de "Analytics"-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten.